снимка: Moreto.net.Община Варна търси изпълнител за укрепване на свлачище в местността

...
снимка: Moreto.net.Община Варна търси изпълнител за укрепване на свлачище в местността
Коментари Харесай

Търсят кой да укрепи свлачище в местност Св. Никола във Варна, общината дава повече от милион за поръчката

снимка: Moreto.net.

Община Варна търси реализатор за подсилване на свлачище в местността " Св. Никола ".  Прогнозната стойност на публичната поръчка е до 1 291 661 без Данък добавена стойност. Срокът на контракта е до 12 месеца, считано от датата на подписване, а осъществяването на плана е със период до 5 месеца, заяви Moreto.net.

Поръчката планува инспекция на равнището на подземните води и действието на дренажните системи и ВиК инсталациите; създаване на пътно тяло; осъществяване на 4 " плуващи " дренажни ребра за намаление равнищата на подземните води; премахване на диги с дебелина сред 80 и 160 см; създаване на краткотрайни пътища за метод на строителната техника и други

Предвидено е отводняването на настилката, да се реализира незадълбочено по гравитачен път, като посредством надлъжния и напречен надолнище, водата ще се насочва отвън пътното платно и паркинга към дерето. За заустване в дерето би трябвало да се премине през частни парцели. Подокопен дренаж не се планува, тъй като земната основа е от несвързани почви, според инженерно геоложки и хидроложки отчет. Изготвен е план за организация на придвижването, посредством сигнализация с пътни знаци и маркировка за непрекъсната сигнализация на пътя и план за краткотрайна сигнализация по време на строителството.

По данни на живущите наоколо, преди повече от година, няма проявени изключително дейни свличания. Активирането на свлачището е настъпило напролет на 2015 година Причината за това е разкъсване и течове от канализационни колектори и дренажни тръби, само че не е изключено и изтичване от водопроводни тръби.

След активирането на свлачището са установени от живущите наоколо премествания на терена повече от 5-6 метра за къс интервал от време. Причината за това най-вероятно са по този начин наречените микро придвижвания, чийто натрупвания са довели до разкъсване на водопроводящи тръби.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР